Ik zie mijzelf als business initiator. Dit is een persoon die, op basis van de vraag, mensen en/of organisaties met elkaar verbindt om innovaties, veranderingen en vernieuwingen te realiseren evenals het initiëren en stimuleren van de vraag. De business initiator neemt initiatief en risico bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Ik initieer, met name in samenwerking met anderen, producten en diensten. Als business initiator deel ik mijn ervaringen met andere organisaties. Organisaties die op zoek zijn naar innovatie, verandering en/of vernieuwing ondersteun ik met mijn kennis en netwerk. Dit kan in de functies van Innovation Officer, Marketing Manager, PR & Communicatie Manager en/of Strategie Consultant.

Concreet worden de volgende projecten opgepakt vanuit de rol van Business Initiator:

SPORTS INNOVATOR (in ontwikkeling)
logo SI kleinSports Innovator is een vernieuwend programma dat startups accelereert en de betrokkenheid tussen de stakeholders stimuleert. Het programma signaleert en faciliteert technologische en sociale innovaties die de fysieke en mentale gesteldheid van onze maatschappij verbetert. Technologische en sociale innovaties helpen mensen om zich beter te voelen, te presteren en te functioneren met behulp van sport en beweging.
Sports Innovator is opgebouwd als een professionele sportvereniging op basis van het ‘stadion-concept’: een omgeving die fysiek en via (social) media toegankelijk is voor een groot publiek. In dit ‘stadion’ zullen de startups en events onze stakeholders voortdurend enthousiasmeren en betrekken bij innovatie in sport en bewegen.

Daarnaast lopen twee projecten waarover ik binnenkort bericht. Ik ben onder andere bezig met business modelling, prototyping en validatie.